Парфюмите

автор: Виктория Кристиан


Магията на парфюмите

(няколко уводни думи)


"Парфюмът е най-важното нещо. Това е автографът на личността".
Палома Пикасо


   Парфюмите имат голямо влияние върху нашия живот. Те могат да привличат или да отблъскват, могат да накарат хората да се обърнат след нас. Ароматът на парфюмите възбужда и успокоява, навява приятни спомени. Нежният мирис на парфюма може да разкаже за нас много, въздействайки на околните на подсъзнателно ниво...
В Съдържанието можете да видите всички публикувани до момента материали - описания на най-популярните за момента дамски и мъжки парфюми, както и няколко статии, съдържащи полезна информация, която ще ви помогне да изберете най-подходящия за вас парфюм. Сега обаче нека кажем няколко уводни думи за Магията На Парфюмите - една вълшебна приказка, мъничко чудо, което оцветява сивото ни ежедневие и положително влияе на настроението ни дори и в най-мрачния ден.
   Правилно подбраният аромат оказва благотворно въздействие върху психиката и настроението и ни прави мъничко по-щастливи и уверени в себе си. Парфюмите са и едно от оръжията в арсенала на съвременната жена, ефективно средство за привличане на противоположния пол. Любимият човек може и да забрави с какъв тоалет и прическа сме били, но няма да забрави аромата на нашия парфюм.
   Всяка жена търси във финия аромат нещо лично, близко единствено на нея, подчертаващо нейната индивидуалност. Парфюмерийните магазини всъщност ни продават надеждата, че за някого ще бъдем единствена и неповторима, онази, която ще разпознаят даже само по лекия полъх на парфюма, запечатан завинаги в съзнанието. Наистина, жената може да изрази своята ярка индивидуалност, положителните черти на характера или ведрото настроение с помощта на парфюмите. Затова е много важно да не сгрешим при избора на това тайно и невидимо за погледа оръжие. Благоуханието на парфюма на любимата жена дълго време остава в паметта на мъжа.   

Парфюмерията, или изкуството за създаване на ароматни течности, води своето начало от Египет и Двуречието и получава своето развитие в Персия и Древен Рим. Познанията в областта на парфюмерията се разпространяват широко в Европа от 14 век нататък. Тогава е произведен първият съвременен парфюм, а първият клиент на зараждащата се парфюмерийна промишленост била унгарската кралица.Днес за приготвянето на парфюми се използват над 300 вида вещества от различен произход. В производството са заети хиляди хора, армия от специалисти изобретява и изпробва стотици нови благоухания, а ароматната течност се налива в красиви стъклени съдове с уникален дизайн.Всяка жена може да се почувства кралица след като посети магазин за парфюмерия или поръча своя любим парфюм онлайн от специализиран търговски сайт. Бъдете винаги красиви, благоухаещи и желани!