Parfum Balenciaga Florabotanica

автор: Виктория Кристиан

Balenciaga Florabotanica

дамски парфюм с награда "най-добър дизайн на флакона 2013"

 

 

Balenciaga Florabotanica
Balenciaga Florabotanica
  

   Новата парфюмна вода Florabotanica на модната къща Balenciaga бе сред номинираните от италианската Академия на парфюмите за най-добър дамски парфюм на 2013 година и спечели една от престижните награди. Семпъл, на пръв поглед непретенциозен и деликатен, но много женствен и неустоимо магнетичен - така описват парфюма Balenciaga Florabotanica. Нека видим подушим, какви са неговите достойнства...

Този парфюм е сред новите попълнения в нашия онлайн каталог, но тъй като за първи път бе анонсиран през 2012 година, е възможно вече да сте се запознали с Balenciaga Florabotanica. В такъв случай можете да потърсите друг аромат - прегледайте съдържанието. За тези, които все още не са имали удоволствието да помиришат този аромат - ето неговото кратко описание. Florabotanica притежава някакъв особен мирис, който носи в себе си истинска буря от емоции - нежност и чувственост, невинност и същевременно - увереност в собствената женска сила и красота. Всичко това се долавя в парфюмната вода на Balenciaga. Въпреки привидно простата му композиция, едва ли някой ще нарече този парфюм скучен и неоригинален.
   Ароматът наистина е свеж, нов и вълнуващ, трудно ще намерите негов аналог сред останалите парфюми, предлагани на пазара. Характер на парфюма: ярък и запомнящ се, с подчертана индивидуалност и неотразима магнетичност. Група аромати: източно-флорални. Горна нота - карамфил и мента, средна нота - амбра и роза, базова нота - ветивер (ароматно тревисто растение, разпространено в Индия, Индонезия, Китай, Япония и др. страни) и каладиум (пъстролистно растение с произход тропическите гори на Южна Америка). За кой сезон и коя част от денонощието е най-подходящ: за по-топлите месеци от годината, дневен. Страна производител: Франция. Година: 2012. Вид на парфюма и за кого е предназначен: Balenciaga Florabotanica - парфюмна вода за жени.
   Странно, но този оригинален и интересен дамски парфюм все още трудно се намира в магазините за парфюмерия и козметика. Толкова по-добре - съгласете се, неприятно е, когато всяка срещната на улицата жена ухае като вас. А откъде тогава можете да купите чудесния нов аромат на Balenciaga? Решението е просто - можете да поръчате Florabotanica онлайн от надежден интернет магазин за парфюми. Не напаразно подчертавам - надежден. Не е изключено да ви предложат "реплика", която може да бъде с примамливо ниска цена, но мирисът ще изветрява след броени минути и ще бъде бледо подобие на оригинала. Съветвам ви да бъдете много внимателни при избора на доставчик.

   Цена на Balenciaga Florabotanica, отзиви и мнения

   Както споменахме, парфюмът получи наградата на Accademia del Profumo за най-добър дизайн на флакона за 2013 година. Не мога да споря с мнението на журито, но подобно на флакона на мъжкия парфюм Hugo Red на Hugo Boss, който представихме миналият път, не бих казала, че съм силно впечатлена. Но, нали всеки има право на мнение и за тези неща няма смисъл да се спори. Мисля, че по-важно е съдържанието, уханието на парфюма. Нека видим, какви са отзивите за Florabotanica:
"Отличен аромат за лятото - свеж, цветен, ненатрапчив", "Много е провокативен, не прилича на другите парфюми", "Нито флора, нито - ботаника. Блед и безличен мирис. Не ми хареса!", "Необикновен и приятен аромат с универсален характер. Дава усещането за свежест и прохлада, сякаш носиш със себе си букет от цветя, напръскани с капчици роса. Чудесен е."

Цената на парфюма зависи от количеството, което смятате да купите. Можете да поръчате флакон от 30, 50 или 100 ml. Цените се движат в достатъчно широки граници, съветвам ви да проверите предложенията поне на няколко магазина. Към момента на написване на обзора най-ниската стойност е 85 лв. за флакон от 30 ml. Не забравяйте, че редовните клиенти получават отстъпки. Проверете и за актуални промоции - възможно е да купите оригиналния дамски парфюм Balenciaga Florabotanica на изненадващо ниска цена.