Parfum Chanel Coco Noir

автор: Виктория Кристиан

 

Дамски парфюм Chanel Coco Noir

най-добър дамски парфюм за 2013 година

 

EDP Chanel Coco Noir
Chanel Coco Noir


   Уникално съчетание между класика и модерни влияния в парфюмерното изкуство  - това е парфюмът Coco Noir на Chanel. Далеч не всяка жена би дръзнала да използва подобен парфюм. Причината? Естествено - въпросът не опира до неговата цена. Не са малко представителките на нежния пол, които могат да си позволят да купят поне малък флакон от парфюмната вода Chanel Coco Noir. Не, причината се крие в друго...

Никак не е лесно да се направи впечатление на строгото жури, което определи Coco Noir за най-добър дамски парфюм на  2013 година. Сред голямото разнообразие от модерни и популярни аромати, има една малка част парфюми, които притежават особени характеристики. Един от тях е новият парфюм на Chanel. Великолепната композиция Coco Noir, представена през септември 2012 година, дело на известния парфюмер Jacques Polge, изисква особена атмосфера и особена настройка. Черният цвят е най-загадъчният и тайнствен сред всички цветове. Именно той дава названието на новия аромат на Шанел. С черния цвят са свързани много атавистични предразсъдъци, дори и в наши дни не са много хората, които могат да ги преодолеят. На подобна смела стъпка са способни единствено ярките и нестандартни личности, добре образовани, с широка обща култура, но и богата душевност и независим дух. "Преди мен никой не се осмеляваше да се облича в черно!", споделя преди време легендарната Коко Шанел. Дизайнерът на парфюма се вдъхновява от тези думи и успява да предаде в неговия аромат загадъчната атмосфера на южната нощ, вълнуващата тайнственост на полумрака и мистицизма на Ориента. Coco Noir е предназначен за представителките на нежния пол, които са сигурни в своята женска сила и покоряват мъжките сърца без излишната прибързаност, характерна за по-неуверените натури.
   Недйте обаче да се подвеждате от горните думи. Не очаквайте тежкия обгръщащ мирис на класическите ориенталски аромати, които изпълват цялата стая. Нищо подобно - парфюмната вода Chanel Coco Noir е модерна и достатъчно абстрактна интерпретация на традиционния мирис. Отличава се със своята лекота и прозрачност, което допълнително подсилва неговата мистериозност. Когато за първи път го използвате, вероятно ще се зачудите, къде се е дянал този така очакван аромат - дотолкова е ефирен. Но няколко мига след като докосне нежно вашата кожа, ще почувствате неговото благоухание, което постепенно ще разкрие своите нюанси и еманацията на парфюма дискретно ще ви обвие в своята мистична аура.  
   Характер на парфюма: магнетичен и елегантен, интимен и съблазнителен, същевременно - сдържан. Група аромати: флорални, условно ориенталски, мускусни. Горна нота - грейпфрут и бергамот, средна нота - жасмин, роза, нарцис и здравец, базова нота - семена от тонка (бобово растение, разпространено в Бразилия, Гвиана и Венецуела), пачули (храст от семейството на ментата), сандалово дърво, ванилия, олибанум (ароматна смола, която се извлича от няколко вида дървета, разпространении в Източна Африка и Средния Изток) и мускус. За коя част от денонощието е подходящ: вечерен/универсален. Страна производител: Франция. Година: 2012. Вид на парфюма и за кого е предназначен: Chanel Coco Noir - парфюмна вода (EDP) за жени.

   Откъде можете да купите парфюма Coco Noir? Въпреки че е съвсем нов аромат, благодарение на голямата популярност на марката Chanel, вероятно няма да имате проблеми да намерите флакон от тази парфюмна вода, за разлика от представения наскоро аромат Madly Kenzo. В случай, че не успеете, или желаете да си спестите досадното обикаляне по магазините - винаги имате вариант да поръчате онлайн от надежден интернет магазин за парфюми. В случай, че този продукт на Шанел не ви е заинтригувал, или просто искате да опитате нещо различно - потърсете друг парфюм в каталога.

   Цена на Chanel Coco Noir, отзиви и мнения

   Рекламата е излишна. Coco Noir спечели голямата награда в категорията "Най-добър женски парфюм за 2013 година" на Accademia del Profumo. Очевидно голяма част от почитателките на нежните ухания споделят мнението на журито за този парфюм на Chanel. Ето част от отзивите: "Подари ми го моят съпруг. За първи път не успя да сгафи, много съм доволна", "Взех си тестер за проба. Засега не мога да се изкажа еднозначно, но определено има нещо в този аромат", "Вдъхва сигурност. Топъл и богат букет, състоящ се от няколко пласта. Типично за парфюмите на Шанел, въпреки че мирисът не е съвсем обичаен".
Цените, на които се предлага Chanel Coco Noir, са доста разнообразни. Не очаквайте обаче да закупите 100 ml оригинален марков парфюм на цена от 25-35 лв. Естествено - редовните клиенти по традиция получават големи отстъпки, но в момента едва ли ще намерите този парфюм на цена по-ниска от 155 лв. за 50 ml EDP. И така, ако имате чувството, че Chanel Coco Noir е вашият парфюм - остава само да изберете най-изгодната оферта. Приятно пазаруване!