Parfum Guerlain La Petite Robe Noire 2012

автор: Виктория Кристиан

La Petite Robe Noire

новият аромат на Guerlain от 2012 година

 

 

Guerlain La Petite Robe Noire 2012
Guerlain La Petite Robe Noire - EDP и EDT
 

   Запознайте се с новия парфюм на Guerlain от 2012 година, представен в два ароматни варианта - парфюмна и тоалетна вода за жени La Petite Robe Noire...

Може би вече познавате този аромат, в такъв случай можете да изберете друг, ако прегледате съдържанието. Там ще намерите и няколко статии, посветени на парфюмите, които могат да ви се сторят полезни и интересни. Сега нека да се върнем към нашия кратък обзор на Guerlain La Petite Robe Noire. Малката Черна Рокля (така се превежда названието на парфюма от френски език) се появи пред публика през 2009 година и оттогава триумфално шества по света. През 2012 година парфюмерите на Guerlain взимат решение да променят "модела на роклята". След като последния път ви разказахме за мъжкия парфюм Prada Luna Rossa, днес ще ви представим обновената версия на дамския парфюм La Petite Robe Noire. Новата композиция е по-игрива и ефирна, с добавена пикантна нотка. Двата варианта - парфюмната и тоалетната вода, предложени от Guerlain, се различават по своя състав и аромат, така че представителките на нежния пол ще имат възможността да изберат най-подходящото за тях ухание. И двата парфюма се отличават със своите необикновено красиви и оригинални композиции. Ароматът е разкошен - изискан и елегантен. В него по удивителен начин се съчетават класиката и съвременността.
   Guerlain La Petite Robe Noire е подобен на очарователна мелодия, в която сдържаните и елегантни класически ноти се преплитат със свежи и игриви модерни акорди. Парфюмът на Guerlain със сигурност ще привлече вниманието на околните към вашата особа, а у вас самите ще създаде неописуемото усещане за вътрешна свобода и лекота. La Petite Robe Noire е чудесен избор за дамите, които държат да изглеждат стилно и елегантно. Между другото, може би за вас ще представлява интерес статията с правила и съвети, които ще ви помогнат да изберете парфюм, особено ако сте млада госпожица, която тепърва открива за себе си вълшебния свят на чудесните ухания. А ето го и подробното описание на Малката Черна Рокля на парфюмерийната къща Guerlain:
   Характер на парфюма: елегантен и стилен, подходящ за романтични срещи. Група аромати: плодови, източно-флорални. EDT: Горна нота - жасмин, роза и зелени ноти, средна нота - вишна, портокалов цвят и зелена ябълка, базова нота - пачули (храст от семейството на ментата), бяла амбра и бял мускус. EDP: Горна нота - вишна, бергамот (малък цитрусов плод, култивира се основно в Калабрия), бадем и червени горски плодове, средна нота - роза, чай и женско биле (Glycyrrhiza glabra, тревисто растение от семейство бобови, разпространено в Близкия Изток и Южна Европа), базова нота - анасон, семена от тонка (бобово растение, разпространено в Бразилия, Гвиана и Венецуела), ванилия, пачули и перуника. За кой сезон и коя част от денонощието е най-подходящ: дневен/вечерен, за по-топлите месеци от годината. Страна производител: Франция. Година: 2012. Вид на парфюма и за кого е предназначен: La Petite Robe Noire - тоалетна вода (EDT) и парфюмна вода (EDP) за жени. Двата парфюма се различават както по своя състав, а също така и по концентрацията на аромата.
   Тъй като новата версия на Guerlain La Petite Robe Noire от 2012 година е сравнително нов парфюм, е възможно да не го откриете във всеки парфюмериен магазин. В този случай обаче разполагате с алтернативен (и много по-удобен) вариант. Имате възможност да купите парфюмната или тоалетната вода La Petite Robe Noire от интернет магазин за парфюми. Поръчката, както можете да се убедите, става лесно и бързо, пестите ценно време и пари. Обърнете внимание обаче на условията за доставка, както и на цената. Ако тя е твърде ниска, най-вероятно става дума за аналог, а не за оригиналния парфюм на Guerlain.

   Цена на Guerlain La Petite Robe Noire, отзиви и мнения

   La Petite Robe Noire бе сред номинираните на тазгодишните награди на италианската Академия на парфюмите за най-добър женски парфюм на 2013 година. Първото място обаче получи парфюмът Coco Noir на Chanel (своеобразна компенсация за това, че Guerlain "откраднаха" идеята за Малката Черна Рокля, запазена марка на Коко Шанел). Отзивите на специалистите за новата версия на парфюма, представена през 2012 година, са положителни. Нека видим обаче и мненията на обикновените потребители, които вече са закупили La Petite Robe Noire: "За мен парфюмната вода на Герлен е по-скоро аромат, подходящ за почивните дни - не претендира за гениалност, не те ангажира с нищо", "Този път Guerlain ме изненадаха неприятно. Не ми стана ясно - това парфюмна вода ли е, или сладникав компот от вишни?", "На мен новата версия на La Petite Robe Noire ми хареса. За мен това е необикновен, вечерен, бих казала - тайнствен и леко готически аромат", "Силата на парфюма е в базовите ноти - точно при тях се разкрива неговата същност, ароматът придобива сериозност и дълбочина, почти в края се усеща ароматът на черен чай, но се задържа достатъчно дълго. Не правете прибързани изводи само въз основа на горната нота", "Хареса ми ароматът на вишна - много е естествен, природен. За разлика от много други модерни парфюми, La Petite Robe Noire не оставя неприятното усещане за изкуствени съставки. Браво, Герлен!", "Защо е това количество мускус и пачули? Убиват всички други аромати в композицията - разочарована съм!", "Чудесен аромат, няма мъж, на който да не му направи впечатление". Както можете да се убедите - отзивите и мненията за La Petite Robe Noire 2012 са доста противоречиви. Парфюмът очевидно е с характер и се възприема от всеки по различен начин.
Цената на парфюмната и тоалетната вода на Guerlain зависи от количеството, което смятате да купите. Парфюмът е на разположение във флакони от 30, 50 и 100 ml. Цените започват от 65-75 лв. за 30 ml EDT, 75-85 лв. за 30 ml EDP. Редовните клиенти, както обикновено, получават отстъпки. Проверявайте в интернет и за специални промоции - напълно е възможно да купите парфюма Guerlain La Petite Robe Noire на изключително изгодна цена. Приятно пазаруване!