Tom Ford Noir - най-добър ексклузивен парфюм за 2013

автор: Виктория Кристиан

Noir от Tom Ford

най-добър ексклузивен мъжки парфюм за 2013 година

 


Tom Ford Noir
Tom Ford Noir


   През 2012 година известният дизайнер Tom Ford предложи на вниманието на своите почитатели мъжкия парфюм Noir, притежаващ сложен, изискан и загадъчен аромат. Очевидно формулата е била успешна, тъй като през тази година парфюмната вода Tom Ford Noir спечели наградата за най-добър мъжки парфюм за 2013 година в категорията "Men’s Exclusive". Дали наградата е заслужена? Нека проверим...

Между другото - можете да прегледате и съдържанието на блога. Там ще намерите връзки към всички материали, публикувани в нашия каталог за парфюми. Сега нека се заемем с обзора на парфюмната вода за мъже Tom Ford Noir. Различни организации и специализирани печатни и интернет-издания продължават да публикуват списъци на най-добрите парфюми за 2013 година. Неизменно сред номинираните присъства и ароматът на Tom Ford. Новата композиция на дизайнера, с многозначителното название Noir, е определена като най-добрия ексклузивен мъжки парфюм от италианската Accademia del Profumo, от немската Duftstars и британската асоциация Fragrance Foundation и си поделя лаврите с другия победител - Essenza на Armani.     
    Парфюмната вода за мъже Tom Ford Noir наистина притежава ексклузивно ухание - то е наситено и силно, същевременно - стилно и елегантно, с подчертано вълнуваща нотка на загадъчност, дължаща се на ефектното съчетание на неочаквани аромати. Парфюмът излъчва необикновен чар, красота и благородство и ще бъде стилен и запомнящ се нюанс в образа на уверенния в себе си и изтънчен съвременен мъж. Не случайно названието на този оригинален мъжки парфюм е Noir (от френски - буквално "черен", какъвто е и флакона, в случая обаче се има предвид "тъмен", "непознат", "тайнствен"). Характер на парфюма: оригинален, стилен и многопластов, аристократичен и загадъчно-притегателен. Група аромати: фужерови и шипрови. Горна нота - бергамот (малък цитрусов плод, култивира се основно в Калабрия), върбинка (Verbena officinalis, тревисто многогодишно растение с произход Европа, притежава лечебни качества), кимион, розов пипер и теменуга, средна нота - черен пипер, индийско орехче, тоскански ирис (перуника), египетски здравец, българска роза и мускатен конски босилек (Salvia sclarea, разновидност на градинския чай), базова нота - опопонакс (в парфюмерията се използват смола и съответно - масло, получава се от растението Ferula opoponax), амбра, индонезийско пачули (храст от семейството на ментата), ветивер (тревисто растение, разпространено в Индия, Индонезия, Китай, Япония и др. страни), ванилия и цивета (Цибетин - ароматно вещество, получавано от жлезите на това малко хищно животно, обитаващо Южна и Централна Африка и Азия. В последно време се произвежда по синтетичен път). За кой сезон и коя част от денонощието е най-подходящ: зима/пролет/есен, вечерен/официален/подходящ за офиса. Страна производител: САЩ. Година: 2012. Вид на парфюма и за кого е предназначен: Tom Ford Noir - парфюмна вода за мъже.
   Откъде можете да купите парфюма Noir на Tom Ford? Възможно е да го откриете в големите парфюмерийни магазини. В случай, че не успеете - винаги имате възможността да поръчате онлайн от интернет магазин за парфюми. Това всъщност е най-добрият вариант. При такава покупка пестите ценно време и пари - поръчката става лесно и бързо, а доставката се извършва на указан от вас адрес, в удобно за вас време. Цената при това е по-ниска, тъй като онлайн магазините нямат разходи за наем на търговска площ и не плащат заплати на многобройна армия от консултант-продавачи и помощен персонал.  

   Цена на мъжкия парфюм Tom Ford Noir, отзиви и мнения

   Подобно на дамския парфюм Balenciaga Florabotanica, Noir притежава необичаен аромат, не прилича на другите парфюми. Напълно заслужено Tom Ford получава ласкави отзиви от специалистите. Да видим обаче и мненията на обикновените потребители: "Сладък и свеж, по-скоро унисекс", "Парфюмът не е лош, но не правете грешката да го използвате през лятото - подходящ е за по-прохладно време", "Не знам дали е най-добрия ексклузивен парфюм, но определено не е мъжки. Роза, ванилия, виолетка - ужас!", "На мен ми хареса - мощно и интензивно начало, по-късно ароматът омеква, усещат се животинските нотки. Не е нещо супер уникално, но определено не прилича на повечето парфюми", "Купих го за приятеля ми. Хареса му много".
Цените на този най-добър ексклузивен мъжки парфюм за 2013 година също могат да ви се сторят ексклузивни. Всъщност, цената на Tom Ford Noir не е толкова висока - нали става дума за EDP. Можете да купите парфюма във флакон от 50 или 100 ml. Най-ниската цена към момента на написване на обзора е 120 лв., но проверете актуалните предложения в интернет магазините за парфюми - напълно е възможно да попаднете на изгодна промоция, а може да си харесате и друг интересен аромат.